Water je denken! 

Alles wat aandacht krijgt groeit! Soms is water geven genoeg, een plant groeit van water. Ook in het geestelijke werkt het zo; dat wat we aandacht geven groeit. Zo werkt het ook binnen in jou, alles waar jij aandacht aan schenkt in je denken groeit. Letterlijke olifantenpaadjes en snelwegen ontstaan in je brein aan de hand van je gedachten. En die snelweg, die krijgt lekker veel water en aandacht. 

En weet je wat zo mooi is, jij kunt invloed hebben op de de size van je snelweg en je olifantenpaadje. 

De waarheid van God kan meer ruimte innemen in je denken, als jij dat toelaat. Als je die waarheden aandacht geeft, Gods waarheid kan die vijfbaansweg worden in je denken.  

Letterlijk ontdekt de wetenschap meer en meer over de “plasticiteit” van je brein. Je kunt inderdaad je denken vernieuwen en veranderen, je brein past “ hersenpaadjes aan” en daarmee kun je nieuwe waarheid verankeren in je denken. 

Romeinen 12: 2 staat dat je denken daadwerkelijk kan veranderen als we Gods waarheid laten inzinken. Verander door je denken te vernieuwen. 

U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en hem welgevallig is.

Heb je wel eens nagedacht over wat jij water geeft in je gedachten? Hoe jou snelwegen zijn ontstaan en uit welk gedachtepatroon die snelweg eigenlijk bestaat. Wil jij dat je snelweg er zo bij blijft liggen of is het tijd voor een wegwerkzaamheden in je denken? 

En dan vooral werkzaamheden waarin jij niet zelf aan de bak gaat, maar God de ruimte geeft om de mee te denken in jou wegen plan? 

Vraag als eerste stap de Heilige Geest om je te laten zien wat belangrijk is voor jou op dit moment. En vraag de Heilige Geest om je te laten zien wat waar is en wat niet. 

Welke gedachtes wil je water blijven geven? 

Welke helpen je niet en wil je gaan loslaten? 

Welke waarheid van God wil je tot vijfbaansweg maken in je denken? 

Water geven en groei zien, dat duurt even. Minimaal 21 dagen heeft je brein nodig om een nieuw paadje te maken. Dan is het nog een klein olifantenpad…Die vijfbaansweg duurt nog drie keer zo lang. Houd dus vol met het water geven van de gedachten die je wilt laten groeien in je denken. Bijvoorbeeld door ze iedere dag hardop te zeggen tegen jezelf. Door een briefje op je spiegel of je kledingkast te plakken. En blijf ze herhalen en water geven. 

Ja maar, wie zei dat dan?